Philip Morris voert momenteel onderhandelingen met Swedish Match rond de overname van het bedrijf. Dat meldt The Wall Street Journal. Philip Morris zou zo’n 15 miljoen willen neertellen voor het bedrijf.

De portefeuille van het Zweedse bedrijf bestaat uit alternatieve of aanvullende producten voor de klassieke sigaret: snuiftabak of pruimtabak, sigaren of cigarillo's, en natuurlijk lucifers. Swedish Match AB heeft er vorig jaar een opvallend sterk jaar opzitten: zo groeide de omzet met dubbele cijfers. Het bedrijf, dat sterk staat in Scandinavië, is ook erg aanwezig in de Verenigde Staten, met name met ZYN, zijn merk van "nicotinezakjes", kleine zakjes zonder tabak, maar met nicotine geïmpregneerde vezels, die de gebruikers tegen het tandvlees plaatsen.

Met een dergelijke overname zou Philip Morris zijn positie in het segment rookloze nicotineproducten versterken. De Amerikaanse reus herziet trouwens zijn strategie met zijn gamma IQOS, maar ook door de overname van bedrijven die zich toeleggen op wellness en gezondheid.