De Carrefour Market in Pelt heeft gisterenavond de boeken neergelegd. Het filiaal werd het slachtoffer van de hevige concurrentiestrijd die er al een tijdje heerst tussen de 9 lokale supermarkten. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Het is duidelijk dat de retailmarkt steeds meer verzadigd raakt. Dat bewijst de Carrefour Market aan de Leopoldlaan in het Limburgse Pelt die zondagavond zijn deuren sloot ten gevolge van de hevige concurrentiestrijd in de gemeente. In Pelt waren er namelijk tot voor kort maar liefst 9 verschillende supermarkten waardoor de druk serieus wordt opgevoerd. En dat eist nu dus opnieuw een slachtoffer slachtoffer. 

“In overleg met onze plaatselijke franchisepartner hebben we inderdaad beslist om deze winkel te sluiten,” verduidelijkt Baptiste van Outryve, aan Het Belang Van Limburg. “Met deze beslissing zijn we natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Hieraan is een grondige kosten-batenanalyse vooraf gegaan. Hieruit bleek dat een winkel op deze locatie niet meer voldoende rendabel is. Dit betekent niet dat we ons aantal winkels afbouwen. Ook dit jaar hopen we een 30-tal nieuw filialen te openen.”

Vandaag schieten er nog 8 supermarkten over in Pelt: Albert Heijn, Aldi, Delhaize, Colruyt, Lidl, Alvo, Spar en Peltri. En het ziet er niet naar uit dat de situatie in Pelt snel gaat verbeteren. We kondigden immers aan dat Jumbo er zijn eerste winkel zal openen in november, meer bepaald op De Koel 16B, zo vertelde Peter Isaac, managing director van Jumbo België Gondola in een exlusief interview. Toch is Carrefour niet het eerste slachtoffer van de harde concurrentiestrijd in Pelt. Twee jaar geleden sloot Alvo er namelijk zijn deuren door de hevige concurrentiestrijd en dat nog geen twee maanden na de opening. Al heropende de keten die vestiging enkele maanden geleden opnieuw  naar eigen zeggen omdat de Lidl-vestiging die aan de andere kant van straat ligt gaat verhuizen naar de buurt waar Carrefour zijn deuren moest sluiten...

Commentaar van de redactie

Het is druk in Pelt, dat mag duidelijk zijn. Toch zeker wat supermarkten betreft. Er zijn acht supermarkten, zoals u hierboven kon lezen, en in november komt er nog eentje bij. Niet de minste zelfs: Jumbo. De Nederlandse winkel komt er vlak naast een concurrent die het goed kent: Albert Heijn. Dat geeft de lokale bevolking een overvloed aan keuze, terwijl het voor de verschillende uitbaters zaak zal zijn om de middelen te vinden om klanten te rekruteren en trouw te maken aan hun supermarkt. Makkelijk is dat allesbehalve, zoals de sluiting van de Carrefour Market laat zien. Maar Carrefour is niet echt het allereerste slachtoffer van de zeer felle concurrentie. Eén speler verdween, om even later toch weer terug te keren. Twee jaar geleden sloot ook Alvo de deuren van zijn winkel in Pelt door de intense concurrentie, alvorens er terug een winkel te openen, enkele maanden geleden. Lidl verhuist dan weer naar de buurt waar Carrefour Market zich bevond. Faites vos jeux, rien ne vas plus ...