Het betaalbedrijf Adyen zal binnenkort het betalingsverkeer van veilingsite eBay regelen. Dat maakte het bedrijf bekend op zijn blog. De betaalservice van PayPal, al jaren de trouwe partner van eBay, blijft wel nog in gebruik. 

eBay heeft een akkoord voor lange termijn getekend met Adyen, een bedrijf dat instaat voor het betalingsverkeer van onder meer Uber, Netflix of Spotify. Daardoor beëindigt de veilingsite zijn 15 jaar oude samenwerking met Paypal, die vanaf 2020 niet langer het belangrijkste betaalsysteem zal zijn.

Adyen werd opgericht in 2006 in Amsterdam en biedt een wereldwijde online betaaldienst met ondersteuning van meer dan 200 verschillende betaalmethoden. Het gaat daarbij om een back-end service, wat betekent dat er geen enkele reclameknop te zien zal zijn op de site.

Hoewel PayPal vanaf 2020 niet langer de hoofdpartner zal zijn van eBay, zal zijn betaalsysteem wel nog beschikbaar blijven voor gebruikers. Al wordt zijn service niet meer als eerste aangeboden en behandelt PayPal de betalingen met kaart niet langer.

Door de aankondiging van dit nieuws zakten de aandelen van PayPal met 12%.