Maartje Frederiks stopt als CEO van HelloFresh Benelux en heeft besloten om het bedrijf op 1 september 2019 te verlaten. Pauwel Wiertsema, huidig COO bij het bedrijf, volgt haar op als de nieuwe topman voor de afdeling Benelux. 

Na 8 jaar dienst heeft Maartje Frederiks, huidig CEO van HelloFresh Benelux, besloten om het bedrijf te verlaten. Ze stond in 2011 aan de wieg van de maaltijdboxbezorger in Nederland en is sindsdien verbonden aan het bedrijf. Vanaf 1 september 2019 wordt ze opgevolgd door Pauwel Wiertsema, huidig COO bij het bedrijf. Hij was al nauw betrokken bij het bedrijf en als directielid verantwoordelijk voor de operatie. Het opvolgingsproces is inmiddels opgestart, zo laat HelloFresh weten.

“Dat ik HelloFresh ga verlaten is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest”, reageert Maartje Frederiks. “Ik weet dat ik afscheid neem van een uniek en mooi bedrijf. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, waarvan velen dachten dat dit niet mogelijk was. Door de jaren heen hebben we ons aanbod enorm uitgebreid, onze service continu verbeterd en zijn we marktleider geworden. Ik zie mijn taak als oprichter als voltooid en het voelt als de juiste tijd om aan een nieuwe avontuur te beginnen. HelloFresh kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren en ik heb alle vertrouwen in mijn collega Pauwel als nieuwe CEO van HelloFresh Benelux.”