Europese retailers raken steeds meer overtuigd van de voordelen van pallet pooling. Vooral Poolse ondernemingen raken meer en meer doordrongen van het belang van terugdringing van CO2-uitstoot. Ook zij kiezen resoluut voor duurzame groei.

Naast de duurzaamheidsagenda is er ook een duidelijke trend zichtbaar van het automatiseren van logistieke processen binnen FMCG ketens. De behoefte aan een kwalitatief goede pallet neemt daarmee toe, waarmee ook de vraag naar een efficiënt ingerichte logistieke supply chain. Dat heeft als gevolg dat het traditionele model van palletruil verder onder druk komt te staan, terwijl de vraag naar pallet pooling-oplossingen groeit. 

IPP, verlener van pallet pooling-diensten voor FMCG en retail, is ervan overtuigd dat ze een goede oplossing hebben voor deze marktbehoefte die zich in heel Europa voordoet. Een oplossing gebaseerd op de drie kernwaarden van IPP: easy to work with, high standards en go the extra mile. Met hoogkwalitatieve pallets en diensten, een bedrijfsmodel gericht op duurzaamheid & hergebruik en een klantenservice die altijd proactief handelt, biedt IPP een interessante meerwaarde voor de Poolse, en bij verdere uitbreiding, de gehele Europese markt.

Eric Schrover, Chief Commercial Officer bij IPP: ‘Wij willen de preferred pallet pooler worden in heel Europa, met een sterke aanwezigheid in de belangrijkste Europese landen. Polen hoort daarbij. We moeten er zijn, om bestaande en nieuwe klanten ongehinderd toegang te geven tot onze poolingdiensten. Na Frankrijk, Spanje en Duitsland is dit het juiste moment voor ons om de Poolse markt te veroveren. Zo zetten we een nieuwe stap richting ons einddoel: een Europees pallet pooling-netwerk.  

Toegewijd aan circulariteit

De pallets van IPP worden voor hergebruik ontworpen en gemaakt. Ze worden continu ingezameld en gerepareerd zodat ze vaak kunnen worden hergebruikt. Het is dan ook niet voor niets dat de pallets van IPP maar liefst 10 jaar meegaan. Kapot hout en pallets aan het einde van de levensduur worden gerecycled voor gebruik in biomassa of andere producten. Daardoor sluiten de pallets goed aan bij de duurzaamheidsagenda van Europa.

IPP

Polen stelt strenge eisen

De Poolse tak van IPP wordt geleid door Tomasz Sączek. Hij is gespecialiseerd in de optimalisatie van logistieke processen in de retail en weet alles wat er te weten valt over de Europese logistieksector. 

Aldus Tomasz: ‘De Poolse markt is klaar om stappen te maken richting duurzaamheid, maar Poolse bedrijven stellen ook steeds strengere eisen als het gaat om kwaliteit en service. Er is behoefte aan een partner, die de doelen aan elkaar weet te koppelen – tegen een scherp tarief. Pallet pooling kan op die uitdagingen een antwoord bieden. Zo kunnen we nu ook in Polen innovatieve oplossingen ontwikkelen waarmee klanten grip krijgen op hun logistieke processen.’

Voordelen van pallet pooling 

De kans is dus groot dat u als leverancier geconfronteerd wordt met de noodzaak om over te stappen op pool pallets. Retailers verwachten immers steeds vaker van hun leveranciers dat ze gebruikmaken van een poolingsysteem. De voordelen van pallet pooling voor de hele supply chain in een notendop:

 1. Gegarandeerde kwaliteit
 2. Geen investeringen in pallets door gebruikers
 3. Transparantie door all-in tarief
 4. Pool pallets dragen bij tot de circulaire economie
 5. Optimale inzet van transportcapaciteit
 6. Optimale beschikbaarheid van pallets
 7. Kortere docktijd
 8. Verhoogde productiviteit van de heftruck
 9. Minder tijdsverlies aan palletadministratie
 10. Meer tijd en kostenbesparingen

Meer info?

Het poolsysteem van IPP biedt een uitstekende oplossing voor leveranciers die nog niet zijn overgestapt op pool pallets. Het IPP-concept staat garant voor: 

 • Eenvoudige systemen, processen en diensten
 • Hoogkwalitatieve pallets & logistieke diensten
 • Proactief handelen, we maken onze beloftes waar

Meer informatie over het palletpooling model? 

Klik hier!