De poging tot overname van Metro door de Tsjechische investeerder Daniel Kertinsky is mislukt. Hij wou voor 67,5% van de aandelen 5,8 miljard euro op tafel leggen, maar haalde de drempel niet.

"Ik blijf niet aan de zijlijn staan en toekijken. Ik wil deel uitmaken van het team dat Metro leidt", zegt Daniel Kretinsky in het vakblad Lebensmittel Zeitung na de mislukte overnamepoging. Het is duidelijk dat hij niet aan de beoogde 67,5% van de aandelen zal komen, waardoor het aanbod vervalt. De overnamepoging is vooral mislukt omdat EP Global Commerce de grote aandeelhouders Beisheim Group en Meridian Foundation niet kon overtuigen. Zij vonden het bod van 16 euro per aandeel te laag. Samen hebben die partijen iets meer dan 20% van Metro in handen.

Voor Daniel Kretinsky is het nu aan ceo Olaf Koch om te bewijzen dat Metro in staat is om meer waarde aan zijn aandeelhouders te bieden. Hij blijft erbij dat zijn bod juist was, in tegenstelling tot de grote baas van Metro, die het te laag vond. Het is met bovenstaande uitspraak duidelijk dat Kretinsky aast op een zitje in de raad van bestuur van Metro.