Bij Lidl blijven ook donderdag zo'n honderd winkels door een staking dicht. Bij het personeel is er ongenoegen over de hoge werkdruk. Het vakbondsfront roept op tot een algemene staking zaterdag.

Lidl krijgt ook vandaag te maken met stakingsacties in het hele land. Zo'n honderd winkels blijven dicht. Bij het warenhuis sluimert er al langer een sociaal conflict dat draait rond de hoge werkdruk. De socialistische vakbond wijst op het hoge werkverzuim en personeelsverloop en heeft het over een diepe malaise bij het personeel.

Eerder deze week werd nog vergeefs een verzoeningsvergadering gehouden tussen vakbonden en directie. Op een aantal eisen van het personeel werd niet ingegaan. Zo vroegen de vakbonden een meting van de taken van het personeel over een voldoende lange periode, maar de directie wilde die meting slechts gedurende één week doen in een beperkt aantal filialen, zegt het BBTK. De ingevoerde versterking van 42 uren per week per winkel zou de directie vanaf februari volgend jaar willen afschaffen. Ook de versterking van een zogenaamde “vliegende ploeg”, die inspringt wanneer er zieken zijn, is volgens de vakbond onvoldoende.

Update: 14/10/21

Lidl voorziet maandag een overlegvergadering met de vakbonden en vraagt dat de stakingsacties stopgezet worden. De vakbonden zijn niet bereid op die vraag in te gaan. Ze willen vrijdag doorgaan met acties en roepen op tot een algemene staking op zaterdag.