De Britse supermarktketen Tesco kondigt een nieuwe golf van ontslagen aan, deze keer bij de buurtsuper Tesco Metro. Er verdwijnen 4.500 jobs.

Het gaat van kwaad naar erger voor Tesco, de nochtans onaantastbare nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk, met een marktaandeel van 27,2%. Nadat het in januari al aankondigde dat er 9.000 jobs zouden sneuvelen, kondigt het nu aan dat er nog eens 4.500 banen verdwijnen, goed voor 1% van het totale aantal medewerkers. Tot nu kwamen de supermarkten met en grote oppervlakte in het vizier, vandaag zijn het de 153 buurtsupers van Tesco Metro die getroffen worden.

Als verklaring verwijst de retailer naar de nieuwe manieren om te consumeren van klanten. Tesco Metro werd in het leven geroepen vanuit het idee dat consumenten er één keer per week hun inkopen zouden doen, maar intussen blijkt dat zowat 70% van de klanten er elke dag langs gaan. .Tesco wil daardoor de stocks van zijn stedelijke winkel vermindert en dat zijn personeelsleden flexibeler worden. Ze moeten in verschillende departementen werken en zich meer concentreren op het beheer van de stock. De managementstructuur wordt afgeslankt, terwijl de openingsuren van de Tesco Express winkels ingeperkt worden. Uiteraard is ook de felle concurrentie van Aldi en Lidl niet vreemd aan deze beslissing, net als de druk vanuit de e-commerce.

 

The Future of The Physical Store

Mis ze niet, de sessie van Gondola Society over 'The Future of The Physical Store' die op 3 september plaats vindt! Op het programma?  Een exclusieve studie over de toekomst van de fysieke winkel in België, feiten en cijfers over de markt, een geanimeerd debat en nog meer verrassingen! 

Inschrijven