Er zijn vandaag nog altijd winkels van Delhaize dicht wegens stakingsacties van het personeel. Het gaat om negen supermarkten in Brussel en Wallonië.

Bij verschillende winkels van Delhaize in Wallonië en Brussel brak afgelopen vrijdag (17 maart) een spontane staking uit. In totaal bleven 15 supermarkten dicht door acties van het personeel, dat klaagt over personeelstekort en verslechterde arbeidsvoorwaarden.

Afgelopen zaterdag werd in enkele vestigingen verder gestaakt, en ook vandaag (maandag 20 maart) bleven er winkels dicht door acties van het personeel. Vandaag zouden er al zeker negen supermarkten getroffen zijn in Brussel en Wallonië.

Het gaat om zes Delhaize-winkels in Brussel (Hankar, Fort-Jaco, Charles Quint, Charles Woeste, Rodebeek en Molière), meldt Bruzz. De andere twee supermarkten zijn gelegen in Waals-Brabant (Genval en Waver) en één supermarkt in Henegouwen (Enghien), weet De Standaard.

De acties zijn het gevolg van onvrede onder werknemers over het personeelstekort en de verslechterde arbeidsvoorwaarden. Sinds Delhaize in 2014 een grote herstructurering aankondigde, doet het bedrijf het met minder personeel, dat flexibeler ingezet wordt in de winkels. Die nieuwe structuur werkt echter niet in alle winkels even goed, en zorgt volgens de vakbonden voor een verhoogde werkdruk, lege rekken en lange wachtrijen aan de kassa.

De vakbonden en de directie zitten dinsdag samen rond de tafel.