Kort nadat Delhaize haar transformatieplan bekend maakte, gaat ook hypermarktketen Cora inspanningen vragen van haar werknemers. De retailer zegt de kosten te moeten aanpakken om een herstructurering te vermijden. Dat schrijven Le Soir en de Sudpresse-kranten in hun weekendeditie.

Cora werd in 2012 met een halvering van de nettowinst geconfronteerd. Om die negatieve trend te stoppen; en een herstructurering te vermijden gaat de retailer nu de (loon)kosten aanpakken. De directie van Cora zat daarvoor afgelopen weekend al samen met de vakbonden.

Concreet wil Cora meer flexibiliteit vragen van haar personeel. Ook zouden vertrekkende werknemers niet langer vervangen worden, en is brugpensioen een optie om oudere medewerkers te laten afvloeien.

Voorlopig dreigt bij Cora naar eigen zeggen nog geen herstructurering, maar zonder akkoord over de voorstellen van de directie zouden drastische ingrepen niet uitgesloten zijn.

In de zeven hypermarkten van Cora in Wallonië en Brussel zijn zo’n 2.600 mensen tewerkgesteld. Onlangs stelde de retailer nog haar nieuw concept voor in Hornu.