Elke twee jaar beloont de Gouden Tavola Awards innovatieve producten in vier verschillende categorieën. Dit jaar is er 1 algemene winnaar en 2 genomineerden per wedstrijdcategorie.

Dit jaar hebben 117 producten meegedaan aan de Tavola d'Or competitie, het hoogste aantal in de 10-jarige geschiedenis van de wedstrijd. Aan het einde van de twee wedstrijdrondes werden 1 overall winnaar en 2 genomineerden per categorie beloond voor hun innovaties en producten. De categorieën zijn: 'Fine Foods zelfbediening', 'Fine Foods met service', 'Fine Foods delicatessen' en 'Fine Foods service'. 

Thai Bouillon Sublimix
©

Sublimix

De overall winnaar in de categorie 'Fine Foods zelfbediening' was Sublimix's veganistische en glutenvrije 'Thai Bouillon' bouillonpoeder. De andere twee genomineerden in deze categorie waren Freezecakes van Pleese - Galana en Aquafaba poeder van Botanica Spices. 

Meule du plateau, fromage
©

Tavola

In de categorie Fijne voedingsmiddelen met service ging Meule du Plateau Réserve 18 mois 100% Belge van Terre de Fromages met de eerste plaats aan de haal. Ook genomineerd waren Enigma en Ahumado van Butcher's Craft by de Laet & Van Haver.

Black Garlic Salt Rub de Funky Oma
©

Funky Oma

De winnaar in de categorie 'Fine Foods Épiceries fines' was Black Garlic Salt Rub poeder van Funky Oma. De twee genomineerden in deze categorie zijn Theeazijn van Atelier Roger et ꓭBody en Angus & Wagyu BeefGrand Cru van Ganda - Ganda Fine Foods.

Plant Based Mousse Crumble Vecuisine
©

Vecuisine

Tot slot werd in de categorie 'Fine Foods Foodservice' de Plant Based Mousse Crumble van Vecuisine onderscheiden met de eerste plaats. De Balfego Bluefin Tuna van Lobsterfish en de Apero sans alcool Buloo van Maanvallei.

Deze producten zullen allemaal te zien zijn op de Tavola beurs voor fijne voeding en premium dranken op 17, 18 en 19 maart in Kortrijk Xpo. Ze krijgen allemaal een eigen informatie- en degustatiestand. De producten die zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de wedstrijd zullen ook te zien zijn langs de centrale laan van de beurs.

Tavola

Zin om deze producten in het echt te ontdekken? Of bent u benieuwd naar meer trends en innovaties? Schrijf u dan snel in voor de Tavola-beurs op 17-19- maart in Kortrijk Xpo.

Klik hier!
Tavola