De Belgische online supermarkt Hopr start vanaf volgende week met testleveringen in Hasselt. Dat maakte het bedrijf zopas bekend. Daarmee komt een einde aan het mysterie rond de stad waar het eerst aan huis bezorgd zou worden.

Het heeft lang geduurd, maar nu weten we eindelijk in welke stad de Belgische online supermarkt Hopr voor het eerst aan huis zal gaan leveren. De eer is weggelegd voor Hasselt. Daar starten, zoals vorige week aangekondigd, op 19 april de eerste testbestellingen en -leveringen. Inwoners van de stad kunnen hun bestelling plaatsen via de Hopr website, waarna de producten de volgende dag aan huis geleverd worden met een elektrische bestelwagen. Hopr biedt een uitgebreid assortiment aan waarvan minstens de helft verse producten. Klanten vinden er ook tal van merkproducten zoals Soubry, Danone, Herta, Dolce Gusto... De online supermarkt wil zich onderscheiden door zijn klantgerichtheid en klantenervaring. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld de bestelwagen live op de kaart volgen tot aan hun deur. De komst van Hopr was al aangekondigd voor vorig jaar, maar werd uitgesteld door de crisis. Toch kon de lancering van de online supermarkt op veel interesse rekenen: meer dan 2.500 geïnteresseerden staan al op de wachtlijst. En ze kunnen zich nog steeds inschrijven, klinkt het. “Elke klant die zich op voorhand inschrijft, krijgt sowieso een cadeautje bij de eerste bestelling” vertelt Stijn Martens. "Vanaf 19 april worden enkele Hasselaren persoonlijk uitgenodigd om hun bestelling te plaatsen. Als de eerste bestellingen vlot verlopen, dan zal de website eind april live gaan voor alle inwoners van Hasselt en deelgemeenten Sint-Lambrechts-Herk, Wimmertingen, Kermt, Spalbeek, Kuringen, Stokrooie, Stevoort."

Hopr is lang niet de enige online supermarkt in België. Zo gingen onder meer Straaly en online versmarkt Lokkal hem al voor. Vanaf 15 mei komt daar bovendien ook de nieuwe online supermarkt C-Mercado bij. Het is duidelijk dat online supermarkten in België in de lift zitten.