Shoppen met maximaal 2 personen wordt vanaf 24 augustus toegelaten. Ook wordt het tijdslimiet in winkels afgeschaft. Dat maakte de Nationale Veiligheidsraad zopas bekend. 

De regels voor het individueel shoppen worden vanaf 24 augustus licht versoepeld. Zo wordt shoppen met maximaal 2 personen toegelaten en geldt er ook geen tijdslimiet meer van een halfuur. Winkels mogen zelf bepalen of ze extra beperkingen invoeren en of ze dus de regel van alleen shoppen behouden. 

De afgelopen dagen pleitten winkeliers ervoor om het shoppen met de bubbel weer toe te laten, omdat anders de solden in het gedrang dreigen te komen. Uit een onderzoek van Comeos bij leden van de health&beauty- en de fashionsector blijkt namelijk dat de omzet van de solden met 40% gedaald is in vergelijking met vorig jaar. De Nationale Veiligheidsraad komt dus gedeeltelijk tegemoet aan dat verzoek. "Een opluchting voor de hele sector", noemt Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, het nieuws. "Dit zal modewinkeliers meer ademruimte geven om klanten op een normale en positieve, maar toch veilige manier te ontvangen. Het wegvallen van het maximaal een half uur winkelen is eveneens een gunstige en logische evolutie in de maatregelen voor onze winkeliers."