Op vrijdag 6 december opent OKay zijn allereerste winkel in de provincie Luxemburg. De eer is daarbij weggelegd voor de stad Hotton, waar het pand zich uitstrekt over een oppervlakte van 605 m2 en voor 8 extra jobs zorgt. 

Okay pakt uit met een primeur. Zo opent de keten zijn allereerste winkel in de provincie Luxemburg, meer bepaald in de Waalse stad Hotton. Het is meteen ook de 26ste vestiging in het Waalse Gewest en de 134ste OKay-winkels. Daarmee geeft OKay duidelijk aan dat het zijn activiteiten in het zuiden van het land wil blijven ontwikkelen. In Hotton past de buurtsupermarkt een formule toe die zijn succes al heeft bewezen. Zo heeft de winkel een moderne inrichting met onder meer een freshmart, brede gangen en een grote glaswand. Daarnaast is er ook een uitgebreid assortiment vers brood, groenten en fruit. 

De nieuwe winkel ligt vlakbij een toeristisch gebied, langs een drukke weg tussen Marche-en-Famenne en Barvaux. Het deelt een parking met de naastliggende Allmat-winkel voor bouwmaterialen, waardoor een mooie synergie ontstaat voor klanten die hun verplaatsingen willen beperken en twee vliegen in één klap willen slaan.

Net als de andere winkels van Colruyt Group hecht OKay groot belang aan duurzaam bouwen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.  "De winkel is uitgerust met LED-verlichting die 30 % minder elektriciteit verbruikt”, verklaart Joseph Rase, store manager van de buurtsupermarkt OKay Hotton. “Er werden duurzame technieken toegepast, zoals de thermische isolatie van het gebouw. Het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Dit systeem is gekoppeld aan een apparaat voor warmterecuperatie. Dat doet de CO2–uitstoot met 90 % dalen in vergelijking met een klassieke ketel. OKay legde ook zonnepanelen op het dak, die het energieverbruik van de winkel bijna volledig dekken. En het regenwater wordt hergebruikt voor de toiletten zodat ons waterverbruik nog meer daalt. Zo hopen wij bij te dragen aan een beter milieu."