Op woensdag 23 januari opent OKay Compact zijn tweede vestiging in het centrum van Gent, dit keer in de Sint-Pietersnieuwstraat. Het is trouwens de eerste OKay Compact-winkel met een food- en eetcorner waar klanten ter plekke snacks, slaatjes en dranken kunnen nuttigen.

Na een eerste vestiging in het Gentse Krommewal, strijkt het gloednieuwe OKay Compact-filiaal neer in de Sint-Pietersnieuwstraat, recht tegenover Campus Ufo (Universiteitsforum) en het rectoraat van de Universiteit Gent. Het pand bestond vroeger uit een snookerzaal en het Italiaanse restaurant ‘Il Peperoncino’. “We kozen voor deze locatie omdat het een dichtbevolkte buurt is met veel voorbijgangers en veel leven in de brouwerij. Onder andere dankzij de honderden studenten en medewerkers van de UGent”, zegt Gert Somers, verantwoordelijke bij OKay Compact. Het is de tweede OKay Compact in de Arteveldestad, na de opening van Krommewal in september. De andere OKay Compact-winkels – de teller staat intussen op 8 – bevinden zich in Brussel, Antwerpen en Luik.

Food- en eetcorner

De nieuwe OKay Compact heeft een primeur in petto voor het Gentse publiek. “Voor het eerst richtten we een apart hoekje in als foodcorner met het ruimste assortiment on the go producten tot nog toe van alle winkels. Ook nieuw is de eetcorner met 20 zitplaatsen om alles rustig op te eten of op te drinken”, zegt Gert Somers. Klanten vinden er verse koffie, koffiekoeken, donuts, worstenbroodjes, belegde broodjes, wraps, gekoelde dranken, … In de saladbar kunnen ze trouwens zelf hun slaatje samenstellen. Het concept is een primeur voor OKay Compact en voor Colruyt Group in het algemeen. Ook in de vestiging van Molenbeek, die begin maart opent, wordt een food- en eetcorner voorzien.

Focus op dagelijkse boodschappen

OKay Compact Sint-Pietersnieuwstraat is fris en modern ingericht, heeft een oppervlakte van zo’n 450 m² en stelt 10 mensen tewerk. De winkel focust op de dagelijkse boodschappen van stadsmensen. “Met ons ruime assortiment op een beperkte oppervlakte zullen zowel buurtbewoners, studenten als voorbijgangers bij ons hun gading vinden”, zegt shop manager Prince Rwego. Die leidde ook de opening van OKay Compact Krommewal in goede banen. “Ik heb dus al een eerste kennismaking met de Gentenaren achter de rug en hoorde heel wat positieve reacties. Die lijn hopen we hier in de Sint-Pietersnieuwstraat door te trekken.”