Colruyt Group heeft een nieuwe productie-eenheid voor vleesverwerking geopend in Halle. Eens de vestiging op volle toeren draait, zal Colruyt de grootste vlees- en charcuterieproducent van het land zijn. 

Ondanks de blijvende laagconjunctuur en de toegenomen concurrentie, blijft Colruyt Group zijn investeringen voortzetten, deels in de gestage uitbreiding van het netwerk aan winkels en deels in de versterking van zijn productiesites. De groep breidt ook de activiteiten van zijn vleesverwerkend bedrijf Fine Food Meat uit met de opening van de nieuwe productie-eenheid Fine Food Meat 2.

Fine Food Meat krijgt er met het nieuwe gebouw in één klap 18.000 m² bij. Die bijkomende oppervlakte van stelt Fine Food Meat in staat om een aantal activiteiten weer in eigen huis op te nemen die eerder werden uitbesteed wegens plaatsgebrek. Eens de vestiging op volle toeren draait, zal Colruyt Group Fine Food Meat met de nieuwe site naar eigen zeggen de grootste vlees- en charcuterieproducent van het land zijn. 

De uitbreiding is bestemd voor productie, versnijding en verpakking van charcuterie, traiteurgerechten en (opvallend genoeg) ook vegetarische producten. Op de productielijnen kunnen voortaan ook specialiteiten op basis van plantaardige vleesvervangers gemaakt worden, waarmee Colruyt wil inspelen op de veranderende consumptiegewoontes.

Met Fine Food Meat 2 wil Colruyt ook een antwoord bieden op de opkomst van alternatieve proteïnebronnen. “Naast de vegetarische producten krijgen alternatieve proteïnen een welbepaalde belangstelling in het steeds flexibeler wordende voedingspatroon. We zien heel specifieke opportuniteiten in dit domein”, aldus Stefan Goethaert, Directeur Colruyt Group Fine Food. Colruyt wil ook stappen zetten om de vleesketen verder te verduurzamen.