FrieslandCampina gaat huidig financieel directeur Hein Schumacher aanstellen als nieuwe CEO. Hij volgt vanaf begin volgend jaar Roelof Joosten op aan het hoofd van het Nederlandse zuivelbedrijf. 

Hein Schumacher maakte zijn carrière onder meer bij Heinz, waar hij in zowel financiële als algemeen managementposities werkte in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China. Sinds 2015 is hij financieel directeur en lid van de executive board bij FrieslandCampina. De raad van commissarissen van FrieslandCampina heeft nu beslist dat Schumacher per 1 januari 2018 benoemd wordt tot CEO van het Nederlandse zuivelbedrijf. 

“Met Hein Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis”, zegt Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen. “Zijn ervaringen en inzichten zullen FrieslandCampina zowel operationeel als commercieel verder versterken en zo duurzaam meer waarde voor de leden-melkveehouders realiseren.”

Hein Schumacher: “FrieslandCampina is een van de toonaangevende zuivelcoöperaties in de wereld. Die positie is tot stand gekomen dankzij de inzet van onze medewerkers en leden-melkveehouders. Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan deze prachtige onderneming en de organisatie naar een volgende fase te brengen.”

Schumacher volgt Roelof Joosten op, die sinds 1 juni 2015 CEO was en op 31 december van dit jaar het bedrijf zal verlaten. Over de opvolging van Hein Schumacher als financieel directeur zal “in een later stadium” een mededeling worden gedaan.