Op woensdag 23 augustus openen Bio-Planet en Dreambaby een nieuwe winkel op een gezamenlijke site in Charleroi. Twee Colruyt-formules onder één dak dus.

 

Colruyt Group ziet nog veel potentieel in Wallonië. Om  nog verder te groeien in Franstalig België zocht de retailer al langer naar opportuniteiten in de regio Henegouwen. Die vond het in een ruime locatie op de Avenue de Philippeville 229 in Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, waar het zowel een nieuwe winkel van biosupermarkt Bio-Planet als een vestiging van babyketen Dreambaby opent. De Dreambaby-winkel bevindt zich aan de straatkant, terwijl Bio-Planet aan de zijkant van het gebouw zijn intrek neemt. 

Door twee winkelformules op één plek te huisvesten, zet Colruyt verder in op efficiëntie en kostenbewust werken. Tegelijkertijd wil de groep zo nog meer synergie creëren tussen haar verschillende winkelformules én inspelen op verschillende noden op één en dezelfde plek. Het is niet de eerste combisite van Colruyt Group, dat vorig jaar zelfs een heus winkelcomplex opende in Jambes (foto).

 

Grootste Dreambaby van België

Dat twee winkelformules op één site gecombineerd worden, wil niet zeggen dat er kleine vestigingen neergezet worden. Integendeel, Dreambaby Charleroi heeft een winkeloppervlakte van 800 m² en is daarmee het grootste filiaal van de babyspecialist. Het is ook de 25ste vestiging van de babyketen in ons land.

Voor Bio-Planet is de nieuwe winkel in Charleroi de 26ste winkel in België en de tweede in Henegouwen, na Bergen. Op een winkeloppervlakte van 650 m² vinden klanten het volledige assortiment van zo'n 6.000 producten, zowel voeding als niet-voeding.