In augustus vorig jaar werd zo'n 20 ton vervallen vlees onderschept aan de Kosovaarse grens. Het vlees was afkomstig van het Vlaamse vleesbedrijf Vanlommel. Dat meldt de RTBF. Het zou gaan om een menselijke fout.

Het ene vleesschandaal is de deur nog niet uit, of het volgende komt er al aan. Na Veviba leverde ook het Vlaamse vleesbedrijf Vanlommel vervallen vlees aan Kosovo. Vorig jaar werd er aan de Kosovaarse grens immers 20 ton vervallen vlees tegengehouden. In het lot zou er zo’n 1,5 ton vlees aangetroffen zijn dat een maand over tijd was. Volgens het bedrijf is er sprake van een menselijke fout. “We hebben een fout gemaakt en hebben onze verantwoordelijkheid opgenomen. Het vlees is ondertussen vernietigd. We hebben de klanten natuurlijk ook vergoed voor de gemaakte kosten,” vertelde Johan Heylen, commercieel directeur bij slachthuis Vanlommel, aan de RTBF. Hij benadrukt dat er geen sprake is van fraude, aangezien de etiketten in orde waren, maar enkel het vlees vervallen was.

Uit het onderzoek van het Federaal Voedselagentschap blijkt dat het inderdaad om een menselijke fout zou gaan. Het Antwerpse parket vraagt zich wel af waarom het pas in januari op de hoogte is gebracht van deze zaak. Volgens het FAVV zou er echter al eind november een procesverbaal zijn uitgestuurd.