Vanaf dinsdag 5 mei starten retailers met de verkoop van mondmaskers aan de kassa. Maar hoeveel stuks kunt u kopen en voor welk bedrag? Gondola zocht het voor u uit.

Hoewel supermarktketens niet allemaal tegelijk starten met de verkoop van dezelfde hoeveelheid mondmaskers, werden er wel enkele regels overeengekomen tussen de winkeliers. Zo zullen de maskers aan de kassa verkocht worden, is er geen prijsconcurrentie, wordt de verkoop beperkt per klant en wordt er een marge van 2 cent betaald aan Comeos die het bedrag zal schenken aan een goed doel.

Delhaize: de supermarktketen verkoopt vanaf vandaag dozen met 50 maskers voor een prijs van 31,49 euro. Vanaf volgende week zal de retailer een verpakking met 5 maskers aanbieden voor 3,85 euro.

Carrefour: consumenten kunnen vanaf vandaag dozen met 50 maskers kopen, ook voor 31,50 euro. “De dozen zullen deze week geleidelijk aan in alle winkels van het land aankomen”, vertelt Marco Demerling, woordvoerder van Carrefour. Vanaf volgende week zullen ook dozen met 10 en 20 maskers te koop zijn.

Colruyt: maskers zijn vanaf 11 mei verkrijgbaar in alle winkels: Colruyt Laagste Prijzen, OKay, Bio-Planet, Spar Colruyt Group, Cru en de online service. Prijsdetails zijn er nog niet.

Aldi: de maskers zijn vanaf 11 mei in pakjes van 5 of 10 verkrijgbaar aan de kassa. Hoeveel die zullen kosten, kon de hard discounter ons niet zeggen. “We zijn bezig om ons te bevoorraden en een prijs te bepalen. Alles wordt geleidelijk aan gedaan”, verklaart Jason Sevestre, woordvoerder van Aldi.

Lidl: de maskers zijn vanaf volgende week beschikbaar en zullen verkocht worden in verpakkingen van 5 stuks.