#5 Het startschot voor de zomer is gegeven. Tijd voor cocktails op het strand, leuke uitstapjes met vrienden, festivals en nog veel meer. Voor retailers is het weer alle hens aan dek. Hoe spelen ze in op die vakantiedrukte? Voor onze zomerreeks trok Gondola naar supermarkten in de buurt van vakantiebestemmingen. Deze keer is het de beurt aan de louis delhaize-winkel in de luchthaven van Charleroi.

Bij een buurtwinkel draait alles om de omgeving. Baat u er een uit in de buurt van een school, een tankstation, een woonwijk, of midden in een kantoorzone? U bent nog steeds een retailer, maar niet helemaal met hetzelfde cliënteel, en dat verandert alles.

De louis delhaize die zich bevindt in de hal van de luchthaven van Charleroi, alias Brussels South Airport, want alles is relatief in het low cost-tijdperk, heeft een kleine commerciële oppervlakte van enkele tientallen vierkante meters en een heel andere roeping dan de grote en luxueuzere louis delhaize-winkel die de reizigers in Zaventem verwelkomt door hen een meer dan volledig assortiment te bieden. Hier, in Gosselies, is deze kleine buurtwinkel voor reizigers slechts de laatste halte voor ze de veiligheidspoortjes passeren of, integendeel, een kort bezoekje na het ophalen van de bagage, vóór de terugkeer naar de auto, achtergelaten op een van de uitgestrekte parkings.