Het Zwitserse levensmiddelenbedrijf Nestlé is volop aan het onderhandelen met zijn Britse concurrent R&R Ice Cream om hun ijsactiviteiten onder te brengen in een joint venture. Dat heeft Nestlé maandag bekend gemaakt.

Nestlé wil zijn ijsacitiviteiten en diepvriesmaaltijden (met uitzondering van diepvriespizza's) in Europa, Egypte, de Filipijnen en Argentinië onderbrengen in een joint venture. Het bedrijf voert gesprekken met zijn concurrent R&R Ice Cream om hun ervaring en merken te bundelen in een gezamenlijke onderneming. “We zijn opgetogen over de gesprekken die we momenteel voeren met R&R en zijn eigenaar PAI Partners. Door onze krachten te bundelen kunnen we nieuwe kansen creëeren in een dynamisch segment”, verklaart Paul Bulcke, CEO van Nestlé.

Het Britse R&R heeft onder andere ijsvarianten van Mars, Snickers en Oreo in zijn portefeuille en is naar eigen zeggen de grootste producent van ijsjes voor huismerken in Europa. Afhankelijk van hoe de gesprekken lopen zou de samenwerking in 2016 van start gaan. Beide bedrijven zouden gelijkwaardige partners zijn, zo'n 10.000 mensen tewerkstellen en actief zijn in meer dan twintig landen.