JAB Holding Co. en Nestle SA zouden interesse hebben in koffieproducent Illy. Al werd hun bod voorlopig verworpen, laten bronnen dichtbij het dossier aan Bloomberg weten.

JAB zou geïnteresseerd zijn in de overname van alle koffiebranderijen van koffieproducent Illy. Ook Nestlé zou Illy enkele maanden geleden benaderd hebben, al liet de producent weten voorlopig niet van plan te zijn om het bedrijf te verkopen. Dat melden bronnen die dicht bij het dossier betrokken zijn aan Bloomberg.

“We hebben regelmatig contact met deze bedrijven, net als met alle andere bedrijven in de sector, om niet-concurrentiële zaken te bespreken zoals koffie en gezondheid, aanpassing aan klimaatveranderingen en marktstandaarden. Alle veronderstellingen over een overeenkomst zijn dan ook ongepast", reageert Andrea Illy, voorzitter van de raad van bestuur bij Illy. 

Illy werd opgericht in 1933 door Francesco Illy. In 2016 behaalde het bedrijf nog een omzet van 460 miljoen euro, een stijging van 5,3% tegenover het jaar ervoor. De koffieproducent blijft nochtans een nichespeler in de sector, met een marktaandeel van 0,2%. Volgens een analist van Kepler Cheuvreux kan het bieden beginnen bij een verdriedubbeling van de omzet.De Illy groep is bovendien voor 2019 op zoek naar een financiële partner voor zijn niet-koffie activiteiten.