De Nederlandse schoenwinkelketen Van Haren steekt de grens over en wil tientallen winkels openen in België. De retailer wil in het gat springen dat ketens als Scapino en Schoenenreus hebben achtergelaten.

Van Haren is van plan om komende jaren 50 tot 70 schoenenwinkels te openen in België. De eerste vestigingen zullen binnenkort al de deuren openen in Aalst en Tielt-Winge. 

Van Haren ziet mogelijkheden op de Belgische markt nu concurrenten Scapino en Schoenenreus zich hebben teruggetrokken. Die ketens gingen de voorbije jaren failliet en maakten enkel in Nederland een afgeslankte doorstart. 

Hoewel winkelketens als Scapino mede failliet gingen door de sterke concurrentie van e-commerce, denkt Van Haren dat er kansen liggen in het middensegment. “In het middensegment zijn in België vooral kleinere schoenenbedrijven actief,” verklaart Bie Buelens, directeur België bij vanHaren in het Algemeen Dagblad. “Wij kunnen goede schoenen verkopen voor een lagere prijs dan de bestaande spelers, omdat we zoveel schaalvoordelen hebben.”

Van Haren is met 143 filialen één van de grootste schoenenketens in Nederland. De retailer maakt deel uit van de Duitse Deichmann Groep, de grootste schoenenverkoper van Europa.