Een tiental Nederlandse Albert Heijn-franchisers overweegt ernstigt om vestigingen in België te openen. Dat schrijven onze Nederlandse collega’s van Distrifood op hun website.

Volgens bronnen van Distrifood willen Nederlandse zelfstandige ondernemers “dolgraag de grens over” en zou het niet lang meer duur voor er eentje dat ook effectief doet. Vooral de franchisers in de zuidelijke provincies zijn geïnteresseerd, bevestigt Ton Croiset van Uchelen, directeur van het bestuursbureau van de AH-franchisers. Ook AH-franchisers die in ons land wonen, zouden er wel met een Albert Heijn-vestiging aan de slag willen. De AH-directie was aanvankelijk niet te vinden voor die plannen, maar zou die terughoudendheid nu laten varen volgens Distrifood.

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, wou enkel kwijt dat het in 2016 50 winkels in België wil hebben en dat het verder erg tevreden is met de expansie. Gezien de onderhandelingen met Delhaize Group, wou het bedrijf niet inhoudelijk reageren.

De mogelijke fusie met het Belgische Delhaize zou de stap naar ons land overigens nog verkleinen voor Nederlandse franchisenemers.