De Russische supermarktketen My Price zou vorige vrijdag in Deurne een vierde winkel openen, maar de deuren bleven onverwacht dicht. Het is niet duidelijk wat de reden is en wanneer de winkel wel zal openen. 

MyPrice vestigde zich twee maanden geleden op kousenvoeten in ons land. Toch loopt niet alles van een leien dakje. De Deurnse winkel, de tweede in Antwerpen, zou normaal gezien vorige vrijdag openen, maar klanten troffen een gesloten deur, waarop een briefje hing met een verontschuldiging voor het uitstel van de opening. Dat melden de kranten van het Mediahuis. Op de Facebookpagina van de winkel staat enkel een bericht dat dateert van 4 april: “Wij gaan binnenkort open, volg de informatie op de pagina.” Eerder opende de supermarktketen al een filiaal in Boom, waar er ook vertraging was omdat er niet tijdig goedkeuring kwam van de brandweer. 

De stad Antwerpen voert strenge controles uit om te zien of MyPrice alle brandveiligheidsvoorschriften en andere regelgeving respecteert. Door de voorgeschiedenis en de Russische achtergrond van de keten leeft er bij verschillende overheden argwaan. Eerder startte de economische inspectie al een onderzoek. Eén van de bekommernissen is of MyPrice de Europese sancties tegen Rusland, waaronder een verbod op import van bepaalde voedingsproducten, zoals wodka en kaviaar, niet met voeten treedt. Ook zal moeten blijken of de etikettering, de omschrijving van de ingrediënten en de prijsweergave in overeenstemming is met de wetgeving. Het filiaal in Deurne komt er normaal gezien op een plaats waar voorheen voedingswinkel My Food Market was (en nog eerder een Carrefour). Het logo van die winkel hangt nog altijd aan de buitenkant. Er liggen wel al producten van MyPrice in de rekken. De Russische heeft ook plannen om een filiaal te openen in Bertrix. Die zou deze maand nog moeten openen. Op Facebook, waar de supermarktketen doorgaans wel actief is, is van die winkel evenwel nog geen enkel spoor.