Mirage Retail Group, het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, heeft zijn beursgang uitgesteld door de huidige onzekerheid door de coronacrisis. Ook de machtswissel binnen het bedrijf wordt voorlopig opgeschort.

Er komt voorlopig dan toch geen beursgang voor Mirage Retail Group, het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys. Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad had het bedrijf plannen om volgend jaar naar de beurs te gaan, maar die zijn door de strenge coronamaatregelen in Nederland en de bijhorende onzekerheid over de toekomst voorlopig tot nader order uitgesteld. In Nederland moeten winkels namelijk dicht om 17u, met uitzondering van supermarkten en drogisterijen. Topman Michiel Witteveen benadrukt dat het niet zeker is welke impact de pandemie in de toekomst nog zal hebben op de markt, daarom wil hij liever wachten tot de situatie weer stabiel is. Nog een bijkomende reden voor het uitstel is de economische impact die de pandemie heeft op het bedrijf: de crisis zet de resultaten van het bedrijf zwaar onder druk, wat mogelijk een negatieve invloed zou hebben op de interesse van beleggers.

Naast de beursgang is ook de machtswissel binnen het bedrijf uitgesteld. Normaal zou topman Michiel Witteveen in februari 2022 het stokje voor de dagelijkse leiding doorgeven aan huidig voorzitter Dirk-Jan Stoppelenburg. Die wissel hing nauw samen met de beursgang, omdat topmannen van bedrijven die naar de beurs gaan moeten beloven nog een bepaalde tijd aan de macht te blijven. Aangezien Witteveen al 68 is, moest hij op zoek naar een opvolger. Maar doordat de beursgang nu is uitgesteld en hij dus niet meteen die toezegging moet doen, kan hij nog even aanblijven.