De groep Mestdagh komt in handen van Intermarché. Dat is vanmorgen bekend gemaakt op een bijzondere ondernemingsraad, melden de vakbonden.

Deze morgen was er een bijzondere ondernemingsraad bij de groep Mestdagh, waar de onderneming zijn beslissing bekend maakte over de keuze voor een commerciële partner voor de verderzetting van zijn commerciële activiteiten in België. Zijn 90 verkooppunten worden vandaag uitgebaat onder de vlag Carrefour Market, maar Mestdagh kondigde in december aan zijn partnerschap met Carrefour stop te zetten, waarmee de lopende samenwerking na januari 2023 stopgezet wordt. 

De eerste berichten van de vakbonden onthullen een verrassing van formaat: Intermarché zou Mestdagh overnemen. De twee ketens zijn directe rivalen omdat ze beiden een eigen profiel en eigen netwerk hebben in Wallonië. Het model van Intermarché steunt, in tegenstelling tot dat van Mestdagh, exclusief op zelfstandige uitbaters, die mee beslissen over wat er in de centrale beslist wordt. De groep Mestdagh overnemen is een beslissing die enkel op internationaal niveau van Intermarché kan genomen worden en waarmee het aantal winkels in het zuiden van het land zou verdubbeld worden. Intermarché telt 78 winkels die door 60 uitbaters beheerd worden. 

We houden u regelmatig op de hoogte in de loop van de dag.