Een wagen leasen via Media Markt? Het klink ongewoon, maar toch kan het nu dankzij een samenwerking tussen Media Markt en LeasePlan. Zij lanceren als eerste op de Belgische markt het gegeven van private lease. Leasing is zo niet langer voorbehouden voor bedrijven en zelfstandigen; voortaan kan iedereen leasen.

Van 7 tot en met 13 oktober 2015 kunnen particulieren bij Media Markt een Opel Corsa bezichtigen en die daar meteen ook leasen via LeasePlan, de wereldmarktleider in autoleasing. Gedurende die week bevindt er zich een LeasePlan-stand in alle Belgische vestigingen van Media Markt. De keten houdt op dat moment voor de tweede keer zijn Gekkenhuis-actie, waarbij branchevreemde producten verkocht worden aan een erg scherpe prijs. Deze keer is dit onder andere een Opel Corsa, die al vanaf 189 euro per maand, BTW inbegrepen, geleased kan worden.

Waarom Media Markt? “LeasePlan ging op zoek naar ‘high traffic points’ over heel België om dit project te lanceren en kwam zo uit bij Media Markt. Eerder dan een verkoopkanaal ziet LeasePlan Media Markt als het ideale kanaal om het idee achter Private Lease te communiceren en zo de mensen er bekend mee te maken”, klinkt het.

Michel Van den Broeck, Managing Director bij LeasePlan België is erg opgezet met de samenwerking met Media Markt:“Onze disruptieve aanpak om de markt van de particulieren te bereiken gaat hand in hand met de “Gekkenhuis”- campagne van Media Markt. Via korte acties willen we zeer goed uitgeruste wagens aanbieden aan zeer straffe condities op de particuliere markt via verrassende kanalen.”

Private LeaseMet deze stunt in samenwerking met Media Markt lanceert LeasePlan als eerste leasingbedrijf het principe van Private Lease op de Belgische markt. Private Lease maakt dat particulieren er ook voor kunnen kiezen om een wagen te leasen. Indien klanten van Media Markt zo’n leasing contract willen aangaan, kunnen ze dit aan een maandelijks bedrag vanaf 189 euro, voor de duur van twee jaar en tot 10 000 km/jaar.