Media Markt gaat zijn vestigingen in Gent en Mechelen sluiten. De winkels en hun personeel verhuizen naar de Makro's van Eke en Machelen.

Media Markt en Makro bereikten enkele weken geleden een akkoord over de overname van de elektronica-afdelingen in de Makro-winkels. Concreet gaat Media Markt voortaan elektronicaproducten verkopen in de zes Makro-vestigingen. De elektro-afdelingen worden daarvoor vanaf deze maand omgevormd tot Media Markt shop-in-shops, een proces dat in mei afgerond moet zijn.

Als gevolg van deze deal, gaat Media Markt wel elders vestigingen sluiten. Twee van de vierentwintig winkels sneuvelen: Gent Korenmarkt en Mechelen Bruul. "Media Markt wenst van deze opportuniteit gebruik te maken om de bestaande winkelportefeuille te optimaliseren en twee bestaande winkels, Mechelen en Gent, te verhuizen naar respectievelijk Makro Machelen en Makro Eke," klinkt het bij Media Markt.

In beide gevallen gaat het om winkels in een stadscentrum met weinig parkeergelegenheid, waar je niet makkelijk buiten kan lopen met een wasmachine. Om die reden hing de sluiting van de winkel in Mechelen al langer in de lucht. In Gent werd daarom het aanbod in de winkel al verkleind. Groot witgoed zoals wasmachines, droogkasten en koelkasten waren al langer niet meer verkrijgbaar. 

Het personeel van de winkels in Gent en Mechelen zou mee verhuizen naar de Makro-vestigingen in Eke en Machelen. Dat is geen goed nieuws voor Makro-personeel dat mogelijk hoopte opnieuw aan de slag te kunnen gaan bij de Media Markt-shops. Eerder benadrukte Makro-woordvoerder Julie Stordiau al aan de Gondola-redactie dat beide bedrijven losstaan van elkaar, en dat het ontslagen Makro-personeel zeker niet automatisch aan de slag zou kunnen bij Media Markt.

Media Markt zal met zijn volledige assortiment wit- en bruingoed, telecom, IT en entertainment vanaf 22 maart te vinden zijn in de vestigingen van Makro Machelen en Lodelinsart. Op 19 april zijn de Makro’s van Sint-Pieters-Leeuw en Eke aan de beurt om een Media Markt-vestiging te openen. In de laatste 2 Makro-vestigingen, Deurne en Alleur, opent Media Markt de deuren op 17 mei 2017.