De speelgoedwinkel Bart Smit komt in handen van Maxi Toys. Hoeveel het bedrijf precies neertelde voor de transactie is niet duidelijk. Wel zullen de winkels gewoon openblijven en voortaan onder de Maxi Toys-vlag verdergaan.

De kogel is door de kerk: de speelgoedketen Bart Smit, onderdeel van het ondertussen failliet verklaarde Intertoys, komt in handen van de Belgische speelgoedwinkel Maxi Toys. De onderhandelingen voor de verkoop zaten vorige week al in een vergevorderd stadium en nu komt dus het nieuws dat de deal rond is. Concreet zullen 39 Belgische winkels, goed voor ruim 200 medewerkers, openblijven en voortaan onder de naam Maxi Toys door het leven gaan. Hoeveel Maxi Toys precies neertelde voor de transactie is niet duidelijk.

Maxi Toys, dat zijn hoofdzetel heeft in het Waalse Houdeng-Goegnies en net als Bart Smit vroeger lid was van Blokker Holding, werd vorige maand nog overgenomen door het Portugese Green Swan en telt in totaal zo’n 1.100 werknemers. Dankzij deze overname kan de keten zijn winkelpark verder verstevigen en bovendien nieuwe regio's verkennen.

Alain Hellebaut, CEO van Maxi Toys, reageert alvast erg tevreden over de overname en spreekt zelfs van een win-winsituatie: “Dankzij deze overname kunnen wij met Maxi Toys in België een nationale dekking realiseren en op alle vlakken even performant worden, in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Voor Bart Smit betekent het niet enkel de continuïteit van de winkels en de handhaving van vele jobs, maar vooral ook een nieuwe en hoopvolle toekomst."

De Belgische speelgoedketen benadrukt bovendien ook dat het weldra de Belgische website maxitoys.be wil lanceren om de Bart Smit-winkels sneller te digitaliseren. Ter herinnering, de keten heeft winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland.