Bistro Tembo empowered by Lunch Garden, gelegen in het hart van het AfricaMuseum in Tervuren, heeft haar deuren geopend. Het museumrestaurant staat garant voor een impressionante setting, een menukaart met een Afrikaanse toets en bediening aan tafel. Bistro Tembo kadert binnen de vernieuwings- en diversificatiestrategie van Lunch Garden, dat ook op andere locaties met nieuwe, originele concepten uitpakt.

Vanaf december 2018 kan het grote publiek opnieuw terecht in het gerenoveerde AfricaMuseum in Tervuren. Zo lang hoeven gasten van Bistro Tembo, het gloednieuwe restaurant in het hart van het museum, echter niet te wachten. Buurtbewoners, dagjestoeristen en levensgenieters kunnen nu al in Tembo – ‘olifant’ in het Swahili – genieten van verschillende gerechten met een Afrikaanse toets. De setting, de bediening aan tafel en het unieke uitzicht op het Park van Tervuren “maken van een Tembo-bezoek een unieke ervaring”, aldus Lunch garden. In totaal biedt het restaurant plaats aan 200 personen.

Bistro Tembo wordt uitgebaat door Bistro Garden, een zusteronderneming van de Belgische restaurantketen Lunch Garden. Achter Bistro Garden schuilen een reeks bistro’s op unieke locaties in België. Naast het museumrestaurant verzorgt Bistro Garden in het AfricaMuseum ook de catering voor evenementen tot 200 personen. Een privé event, een seminarie, een Afterwork drink, een receptie, … voor elk van deze gelegenheden biedt het team van Bistro Garden een totaalpakket aan.

Bistro Garden kadert binnen de vernieuwings- en diversificatiestrategie die Lunch Garden sinds enige tijd voert. Bijkomende remodelings, nieuwe restaurants, de uitbating van restaurants in ziekenhuizen en musea, thuisbezorging en tal van kleinere concepten in stadscentra en daarbuiten: het zijn allemaal projecten die Lunch Garden vandaag definiëren. “Ondanks hun verrassende locaties en unieke decors, blijft Lunch Garden trouw aan haar filosofie: mensen op de meest uiteenlopende plaatsen een inspirerende beleving bezorgen, vergezeld van een lekkere, gezonde Belgische hap aan een democratische prijs”,verduidelijkt Lunch Garden.

“Wij hebben momenteel 75 restaurants op aantrekkelijke locaties in België, waarvan maar liefst 72 de voorbije jaren een complete metamorfose ondergingen. Ons merk Lunch Garden omvat echter veel méér dan onze restaurants; ook op andere locaties gaan wij naar de mensen toe. Vandaag kunnen we reeds met een aantal originele concepten uitpakken”, leg Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden, uit. “Naast het prestigieuze Bistro Tembo is er een Lunch Garden restaurant annex broodjesbar in het ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen, en volgend jaar volgt het restaurant Lambertini empowered by Lunch Garden in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Sinds kort baten we ook Tabló uit, het hippe pop-up restaurant in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel. De komende maanden en jaren gaan we op dit élan verder en willen we onze aanwezigheid nog uitbreiden naar andere plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals stads- en shoppingcentra of stations.”