Koekjesmaker Lotus gaat zijn uitgebrande productievestiging in Meise niet heropbouwen. De productie wordt overgebracht naar de fabriek in Courcelles, waar de verloren productie al tijdelijk opgevangen werd.

Op woensdag 3 juni 2015 werd de productievestiging van Lotus Bakeries in Meise totaal vernield door een hevige brand. In de fabriek werden Luikse wafels, vanillewafels en soft(eier)wafels geproduceerd op vier productielijnen. Als kortetermijnoplossing werd de productie daarvan tijdelijk overgebracht naar de wafelfabriek van Lotus in Courcelles. De directie van Lotus heeft nu echter beslist dat de productie daar ook zal blijven. De capaciteit van Courcelles zal daarvoor wel uitgebreid worden.

Deze optie is volgens Lotus “meer aangewezen” dan het (herop)bouwen van een fabriek in Meise. “Hierdoor zouden we in staat zijn om de productie van alle wafels en galetten onder te brengen in één grote en efficiënte fabriek”, klinkt het.

Hierdoor staan wel 71 banen op de tocht. Lotus heeft al laten weten dat het bereid is onderhandelingen te voeren omtrent sociale begeleidingsmaatregelen. Het denkt daarbij in de eerste plaats aan wedertewerkstelling binnen de Groep Lotus Bakeries.