- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Unilever stopt vanaf deze week zo'n 45% minder suiker in de klassieke bruisende Lipton Ice Tea. De fabrikant voegt in plaats daarvan zoetstoffen uit stevia toe, wat eerder al gebeurde bij de groene thee-variant.
Voortaan zit er in 100 milliliter Lipton Ice Tea Sparkling nog maar 4,5 gram suiker, waar dit voorheen ongeveer 8 gram was. Als gevolg van de ingreep verdwijnen er in België op jaarbasis in totaal 500 miljoen suikerklontjes uit de populaire frisdrank, becijferde Unilever.
De beslissing van Unilever komt niet uit de lucht gevallen. De fabrikant wil zo inspelen op de groeiende aandacht van de consument voor gezondere voeding. Om diezelfde reden haalde Coca-Cola onlangs nog de suikerhoudende versie van Sprite van de Nederlandse markt, en werden de afgelopen jaren tal van zero-varianten gelanceerd.
Volgens Lipton blijft de smaak van zijn bekende frisdrank onveranderd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?