Smart discounter Lidl zet zijn expansie in België voort en wil voor eind februari 2022 23 nieuwe winkels openen in België. 

Alleen al in februari opent Lidl 6 nieuwe winkels in Zottegem, Virton, Retie, Beaumont, Aubange en Tongeren. Later in het jaar zal Lidl nog nieuwe supermarkten openen in Sint-Genesius-Rode, Wemmel, Doornik, Bouffioulx, Morlanwez (afbraak en wederopbouw) en in Dilsen-Stokkem, Willebroek, Couvin, Jumet, Marcinelle (verhuis binnen dezelfde stad). Zo wil de smart discounter voor eind februari 2022 23 winkels openen in België, wat meteen 500 extra banen oplevert in ons land. Het gaat onder andere om 4 nieuwe supermarkten in onder andere Mechelen en Sint-Niklaas, steden waar Lidl nog niet aanwezig was. In 9 andere steden, vooral in Wallonië en Brussel, vernieuwt Lidl de bestaande winkels en 10 oudere winkels worden verhuisd. 

“Deze projecten maken deel uit van de uitbreidingsstrategie van Lidl om ruimere verkooppunten met meer licht te openen. Op die manier komt het assortiment van 1.900 producten beter tot hun recht. De supermarktketen merkt ook dat Belgen graag dichtbij huis willen kunnen winkelen, en speelt daar dan ook op in”, vertelt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl. "Wij besteden extra aandacht aan lokale producten. De Belgische consument stelt dat op prijs. Zo komt de helft  van onze groenten en fruit en 90% van ons vlees uit België. 100% van onze melk en eieren komt uit ons land.”