Lidl test sinds 2 februari automatische kassa’s in zijn winkel in Leuven. De smart discounter was tot nu toe een van de weinigen die nog afwezig was op het gebied van self-scan kassa’s.

Het nieuws raakte bekend op sociale media en werd bevestigd aan Gondola: Lidl voert momenteel een pilot uit met self-scan kassa’s, een terrein dat tot op heden onontgonnen was door de smart discounter. De Leuvense vestiging op het Engelsplein heeft de eer om de automatische kassa’s te testen. De pilot die op 2 februari startte zou nog zo’n 6 maanden duren, alvorens het concept mogelijk naar de rest van België wordt uitgebreid.

De retailer wil via deze pilot polsen of consumenten openstaan voor automatische kassa's. Daarnaast wil de retailer zich ervan verzekeren dat de nieuwe kassa's effectief zullen bijdragen tot een betere klantenservice. "We hebben voor Leuven gekozen omdat we deze test wilden uitvoeren in een stadswinkel", verduidelijkt Julien Mathieu, woordvoerder bij Lidl, aan Gondola. 

5 automatische kassa’s

Concreet werden twee traditionele kassa’s ingeruild voor 5 automatische kassa’s. Die zijn vooral gericht op kleine aankopen, terwijl de traditionele kassa’s nog steeds beschikbaar blijven voor grotere aankopen. Consumenten kunnen zowel cash als met de kaart betalen.