Lidl is in Duitsland in alle discretie van start gegaan met de dienst ‘Lidl Vorratsbox’. Klanten kunnen online hun eigen box samenstellen, inclusief non-foodartikelen. De bezorging is maar tijdelijk kosteloos.

De ‘Voorraaddoos’ lijkt een reactie op de dienst Amazon Pantry die de webwinkel onlangs in Duitsland en Oostenrijk heeft gelanceerd. De Lidl-klant maakt zijn bestelling online en twee à drie dagen later wordt de box geleverd. De distributie doet DHL. De kant kan er ook voor kiezen om de doos te laten leveren bij een van de afhaalpunten van DHL. De levering is tot eind november gratis (mits gebruik van een promotiecode). Nadien zal er betaald moeten worden. Dat zou naar verluidt 4,95 euro kosten.

Voor een bestelling is volgens de site Onlinehändler-News  geen minimumbedrag geëist. Men verwacht echter dat ook dit na verloop van tijd zal verdwijnen, omdat de thuislevering van – bijvoorbeeld - één bokaal augurken ecologisch absoluut niet te verantwoorden is. De klant kan binnen het volledige assortiment aan dezelfde prijzen als in de winkel kiezen. Enkel voor groenten en fruit geldt het aanbod (nog) niet.