Supermarktketen Lidl heeft eieren uit de rekken genomen die mogelijk de Europese norm voor fipronil overschrijden. Het gaat om eieren die verkocht werden in winkels in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen.

Lidl meldt op zijn website dat het na de publicatie van nieuwe resultaten van het FAVV, eieren uit uit de verkoop heeft genomen in filialen in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. “Uit die resultaten blijkt dat een van onze leveranciers mogelijks de Europese norm voor Fipronil overschreed”, klinkt het.

Specifiek gaat het om eieren met lotnummers (nummer gedrukt op het ei) 2BE3123-A, 2BE3123-B en 2BE3123-C. Codes waarvan het FAVV ook al had aangegeven dat ze wijzen op risico-eieren. Lidl-klanten die de eieren toch gekocht hebben, kunnen ze terugbrengen naar de winkel en hun geld terugkrijgen. Hiervoor moeten ze geen kassaticket voorleggen.

 

Geen problemen bij Carrefour, Delhaize en Colruyt

De andere grote supermarktketens in ons land zeggen dat ze geen van de door het FAVV teruggeroepen eieren in de winkels hebben liggen. Carrefour laat aan Belga weten dat "geen enkele van de door het FAVV gecommuniceerde lotnummers aan Carrefour is geleverd en bijgevolg in onze winkels aanwezig is of was." Nog volgens Belga liet ook Colruyt al weten "in principe geen enkele van de door het voedselagentschap FAVV voor terugroeping verspreide codenummers in verkoop te hebben". Delhaize had eerder al gemeld dat alle eieren in de Delhaize-winkels veilig zijn om te consumeren.

 

Lees ook: Het eierschandaal samengevat