Amazon heeft de Franse supermarktketen Leclerc benaderd voor een mogelijke samenwerking. Dat heeft topman Michel-Edouard Leclerc bevestigd aan nieuwsagentschap Reuters. 

Eerder deze week schreef Le Monde dat Amazon bij verschillende Franse supermarktketens heeft aangeklopt voor een partnership of een mogelijke overname. Zowel Intermarché, Système U als Casino (Monoprix) zouden benaderd geweest zijn, maar weigerden een samenwerking met de Amerikaanse internetretailer.

Het bleef echter bij geruchten, aangezien het nieuws niet officieel bevestigd werd en afkomstig was van een anonieme bron. Maar een uitspraak van Michel-Edouard Leclerc lijken de avances van Amazon in Frankrijk nu te bevestigen. “Ja, we zijn benaderd geweest door Amazon”, zei de topman van het bedrijf aan Reuters. Bovendien lijkt Leclerc een dergelijke samenwerking niet helemaal uit te sluiten. “Amazon zou -waarom niet?- een logistieke partner kunnen zijn”, voegde hij er namelijk aan toe.

Dat Amazon actief op zoek is naar een partner in de Franse supermarktsector, wijst er mogelijk op dat de Amerikaanse e-commercereus zich ook in Europa meer op de food retailmarkt wil gaan concentreren. Om die te veroveren heeft het fysieke winkels en know how van lokale supermarkten nodig. Om die reden nam Amazon eerder dit jaar nog de Amerikaanse bioketen Whole Foods over. Sindsdien zit de schrik voor Amazon er stevig in, in de hele sector.