Lantmännen Unibake, producent van industriële bakkerijproducten, gaat haar fabriek in Londerzeel, die in juni dit jaar afbrandde heropbouwen. De nieuwe fabriek moet efficiënter worden en zal met 15 medewerkers minder draaien. Dat werd aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

Lantmännen Unibake, het bedrijf achter merken zoals Pastridor, verloor op 17 juni haar volledige productie-eenheid in Londerzeel ten gevolge van een zware brand. De directie maakte al snel duidelijk dat ze de fabriek wou heropbouwen, en heeft daar op een bijzondere ondernemingsraad meer duidelijkheid overgegeven.

Concreet investeert het bedrijf investeert in een eerste fase in twee efficiënte productielijnen, met het vooruitzicht op een verdere uitbreiding met een derde productielijn in een tweede fase. De hernieuwde productiesite zal efficiënter draaien, wat wil zeggen dat Lantmännen Unibake ook minder personeel zal nodig hebben. “We moeten helaas afscheid nemen van 6 medewerkers met een contract van bepaalde duur , die niet verlengd zullen worden en eind oktober wordt afscheid genomen van 9 vaste medewerkers”, klinkt het in een persbericht. De site zal nog altijd werk bieden aan een 150-tal medewerkers.

“We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de heropgebouwde productie-eenheid ons leiderschap in de markt opnieuw kunnen opbouwen en versterken. Niettemin betreuren we dat we afscheid moeten nemen van een aantal collega’s”, zegt Lieven Breemeersch, Division Director Lantmännen Unibake in België.

In België , heeft Lantmännen Unibake 3 bakkerijen, in Londerzeel , Moeskroen en Brussel. De afdeling is goed voor een omzet van 140 miljoen euro. Vanuit België wordt de Belgische, Nederlandse, Franse, Italiaanse en Spaanse markt aangestuurd.