Sinds half 2015 kan je je elektrische wagen bij de Bio-Planet-winkels van Nossegem, Grimbergen en Destelbergen opladen. Met dit testproject, dat één jaar zal duren, onderzoekt Colruyt Group de verschillende vormen van elektrisch rijden.

Klanten die zich registreren krijgen een laadpas waarmee ze hun elektrische wagen op één uur tijd voor tachtig procent kunnen opladen. Wie twee uur lang in de winkel vertoeft kan met een volledig opgeladen auto zijn rit verder zetten. Klanten die een laadpas aanvragen geven na zes maanden ook feedback over hun ervaringen omtrent elektrisch rijden en het project in kwestie. Colruyt zal deze informatie gebruiken om het netwerk van elektrische laadpalen uit te breiden.

 

Daarnaast heeft Colruyt ook op een aantal centrale sites laadpalen geïnstalleerd. De supermarktketen is ook van plan om enkele 'slimme' laadpalen te plaatsen. Deze zullen rekening houden met de energieprijs en alleen op goedkope momenten opladen. Alle herlaadpalen leveren uitsluitend groene energie.

 

Het project loopt tot 1 juli 2016 en wie wil kan nog tot 1 januari 2016 een laadpas aanvragen.