Jumbo wil mogelijk een nieuwe vestiging openen in het Limburgse Rekem. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het openbaar onderzoek voor een omgevingsvergunning is pas afgerond, al werden er wel drie bezwaarschriften ingediend die nog onderzocht moeten worden. Het is dus nog onzeker of de winkel er effectief zal komen.

Jumbo heeft grootste plannen voor België. Zo kondigden we vorige week tijdens een exclusief interview met Peter Isaac, managing director bij Jumbo België, aan dat de Nederlandse supermarktketen op termijn 100 winkels wil openen in Vlaanderen, waarvan 3 dit jaar en nog eens 12 à 15 in 2020. De eerste vestiging zou trouwens openen in het Limburgse Pelt. Toch is dat niet de enige Limburgse gemeente die Jumbo op het oog heeft, ook Rekem, een deelgemeente van Lanaken, staat op zijn verlanglijstje. Begin dit jaar dienden Jumbo België, de Groep Limburgse Bouwmarkten en Jarol NV namelijk samen een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de Rijksweg in Rekem. De drie bedrijven willen de gebouwen aan de Rijksweg waar momenteel onder andere Aldi, O’Cool en Vögele huizen afbreken en vervangen door drie nieuwe handelspanden en een fitnessruimte. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het openbaar onderzoek voor die omgevingsvergunning is ondertussen afgerond, al is het niet zeker dat Jumbo ook officieel groen licht zal krijgen. Er werden namelijk een drietal bezwaarschriften ingediend die de komende maanden moeten onderzocht worden. “We ontvingen drie bezwaarschriften. Die zullen we de komende weken onderzoeken. Gelijktijdig moeten we een aantal adviezen inwinnen over onder andere de brand- en verkeersveiligheid, de toegankelijkheid en de socio-economische impact. Uiterlijk eind april verwacht ik dat we een beslissing zullen nemen. Wanneer de sloop- en bouwwerken zullen beginnen, is op dit ogenblik nog koffiedik kijken”, verduidelijkt Sofie Martens (Open VLD), schepen van Ruimtelijke Ordening, aan Het Nieuwsblad.

Op de site aan de Rijksweg zal trouwens ook een Hubo-winkel heropenen, vervolgt de krant. Die was eerder gelegen op de handelssite Smeermaar maar verandert nu dus van locatie.