Sinds vanochtend zijn er onderhandelingen gaande tussen de directie en de vakbonden van het bedrijf Logistics Nivelles, dat de Carrefour-vestigingen in België bevoorraadt.

De onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden van een van de bedrijven die aan Belgische Carrefour-winkels leveren, Logistiscs Nivelles, zijn sinds 10 uur vanochtend bezig. De aanleiding? De aankondiging van personeelsvertegenwoordigers vorige week dat ze overuren willen weigeren, een situatie die ervoor zorgt dat nog maar weinig goederen de depots verlaten. Ter herinnering, de afgelopen weken draaiden 500 werknemers uit Nijvel volop overuren, wat niet naar de zin is van het bedrijf.

Concreet willen de vakbonden dat het harde werk van het personeel beloond wordt en dat het bedrijf ook meer bescherming biedt tegen de coronacrisis. “Het personeel  hoort dat er bonussen worden toegekend aan winkelmedewerkers die in deze moeilijke tijden werken, maar aan het personeel in de depots, dat enorm veel overuren draait, wordt niks gegeven”, aldus Didier Lebbe, voorzitter bij CNE. “We hebben de directie aangeraden om zich tot Carrefour te wenden, zodat het geld dat de supermarkten blijven verdienen, beter wordt verdeeld.”