Vanaf morgen zal het in België stormlopen voor de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Consumenten zullen tegelijkertijd massaal hun oude model van de hand doen. Tweedehandssites 2dehands.be en Troc.com verwachten dan ook een toevloed van “oude” iPhones.

Nog nooit ging het zo hard voor nieuwe Apple producten als voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: in het openingsweekend gingen niet minder dan 13 miljoen exemplaren over de toonbank. In ons land zijn deze smartphones pas vanaf 9 oktober verkrijgbaar en ook hier wordt een topverkoop verwacht. Een belangrijk neveneffect van een nieuwe iPhone-introductie is dat er telkens fors meer gebruikte toestellen worden aangeboden bij tweedehandssites en -winkels. Zo werden bij Troc.com vorig jaar tot 3 keer meer iPhones aangeboden bij de introductie van de iPhone 6. 

Dubbel zoveel oude modellen te koopNu al worden er tot 30% meer iPhones 6 en 6 Plus aangeboden via 2dehands.be. Zowel 2dehands.be als de tweedehandswinkels van Troc.com verwachten dan ook dat er deze maand dubbel zoveel oude modellen zullen worden aangeboden in vergelijking met augustus.

 “Er zal een echte ‘iPhone-switch’ plaatshebben: in augustus waren er meer dan 8000 zoekertjes voor ‘oude’ iPhones bij ons te vinden maar naar analogie van vorig jaar zal dit de komende maand het dubbele zijn. De opbrengst van de verkoop wordt dan vaak (deels) gebruikt om een nieuwe iPhone te kopen,“ aldus Petra Baeck, woordvoerster van 2dehands.be.