De populaire kip-restaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC) opent dit voorjaar haar deuren in Brussel. Het startschot voor een groot expansieoffensief in ons land. Op termijn wil de keten namelijk 150 vestigingen openen in België en dat dankzij de hulp van franchisepartners.

Fans van KFC hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk komt de Amerikaanse keten naar ons land. Dit voorjaar opent het bedrijf namelijk haar allereerste Belgische vestiging in Brussel. En dat is nog niet alles: op termijn wil KFC namelijk 150 filialen openen op ons grondgebied. "We starten 2019 in elk geval in Brussel. Vervolgens zullen we in het gehele land nieuwe KFC restaurants openen, zowel binnenstedelijk, als restaurants met een drive-in en bekijken we hoe de Belgische gasten ons merk accepteren. De consument verandert, eetpatronen evolueren, ... Het heeft allemaal invloed op de locatiekeuze en snelheid van openen”, zegt Hans Wingender, Sr. Develop Leader van KFC Northern Europe. Waar de andere vestigingen precies zullen neerstrijken wil de keten niet kwijt, al benadrukt KFC wel dat het zich zal focussen op 10 belangrijke locaties. 

Dat KFC nu pas zijn intrede maakt in België, is volgens de keten een kwestie van de juiste locatie vinden op het juiste moment. "KFC had de Belgische markt al een hele tijd op het oog, maar heeft afgewacht tot het moment waarop de juiste opportuniteiten zich voordeden op vlak van locaties en de juise franchisepartners zich aanboden. Voorheen was de beperkte omvang van de Belgische markt, zeker in vergelijking met landen als Duitsland of Frankrijk, een obstakel. De tweedeling in taal heeft hier ook een rol in gespeeld. Vroeger zochten we ook zelf locaties voor eigen exploitaties, maar door onze keuze voor franchise kunnen we een nieuwe markt anders en gerichter benaderen, met de hulp van geschikte partners", vertelt Alexandra Huizer uit, Marketing Manager van KFC Northern Europe.

De Belgische markt zal bovendien geleid worden vanuit het KFC support center dat gestationneerd is in Nederland. Ben Laurtiz is er de General Manager en is naast Nederland ook verantwoordelijk voor Ijsland en Zweden.

 

KFC staat vooral bekend om haar Original Recipe chicken. "Een geheim recept van 11 geheime kruiden en specerijen daterend uit 1939, uitgevonden door Colonel Sanders", legt Alexandra Huizer uit. "In iedere KFC wordt dit recept met verse kip dagelijks met de hand gepaneerd en bereid door echte chefs.” Al staan er tegenwoordig nog andere specialiteiten op het menu zoals Boneless Crispy Strips, Hot Wings en Popcorn Chicken.

Ter voorbereiding van de opening in Brussel is KFC nog volop op zoek naar nieuwe medewerkers, want per vestiging zouden er zo’n 60 mensen aan de slag gaan. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. 

KFC bezit momenteel 18.000 restaurants verspreid over 115 landen en regio’s wereldwijd. Dagelijks komen er zo'n 12 miljoen klanten over de vloer.