In de Leuvense binnenstad moet Aldi plaatsmaken voor Jumbo. De Nederlandse supermarktketen zal in 2023 een vestiging openen op de Minckeler-site.

De supermarktketen Jumbo komt naar Leuven. Dat bevestigt de projectontwikkelaar van de site waar de nieuwe vestiging zal komen. Aan de Vaartkom van Leuven start volgend jaar het project Nieuw Leuven. De Minckelersparking, verschillende huizen en de huidige supermarkt op de site – Aldi – moeten plaatsmaken voor een woonwijk, met een mix van 157 nieuwe appartementen en 34 huizen, en een Jumbo met ondergrondse parking. “We hebben beslist om enkele maanden geleden samen met Jumbo in zee te gaan” bevestigt Peter Lamens, eigenaar LGV Projectontwikkeling, aan televisieomroep ROB-tv. “Het wordt dus een Jumbo die wat groter zal zijn dan de bestaande supermarkt op de site, met een oppervlakte van zo’n 1000 m².” Jumbo zelf heeft zijn komst naar de studentenstad nog niet bevestigd. Voor 2023 zal de supermarkt nog niet actief zijn laat de projectontwikkelaar weten, daar steekt de bouw van de ondergrondse parking een stokje voor.

Vorige week opende Jumbo zijn tiende winkel in ons land en het heeft nog plannen om verder uit te breiden. Met de komst van de nieuwe winkel in Leuven en plannen voor vestigingen in verschillende Vlaamse provincies lijkt de supermarktketen goed op weg om zijn ambitie van 100 Vlaamse winkels te openen op 5 jaar tijd waar te maken. Maar Jumbo kan al meteen rekenen op de nodige concurrentie. Zo kijkt Albert Heijn al langer in de richting van de stad Leuven en liet het vorige maand weten op zoek te zijn naar een pand in de studentenstad. De concurrent van Jumbo zet zijn zoektocht naar een geschikt winkelpand verder en startte in de tussentijd met de levering van online bestellingen aan huis in de Leuvense regio Boortmeerbeek.