Te hard, te groen of juist overrijp? Het vinden van de ideale avocado is geen sinecure. Om zijn klanten te helpen heeft Jumbo daarom een “avocadoscanner” gelanceerd in zijn winkels in Ranst en Veurne. Een primeur.

Avocado’s zijn de laatste jaren erg populair. Toch is het niet altijd simpel om een avocado te vinden die rijp is. Om het leven van consumenten te vergemakkelijken heeft supermarktketen Jumbo een avocadoscanner gelanceerd. Dit röntgenapparaat, dat terug te vinden is in de winkels in Ranst en Veurne, vertelt klanten precies hoe de avocado er van binnen uitziet. De avocadoscanner maakt gebruik van een mini röntgenfoto om de suiker-, water- en zetmeelwaarde te controleren. Op basis daarvan bepaalt het apparaat de textuur van de binnenkant van de vrucht en geeft hij met een score weer hoe rijp de avocado is. Zo hoef je niet langer in een avocado te knijpen om te weten of hij rijp is. 

Jumbo, scanner avocats
©

Jumbo

“We willen een positieve ervaring bieden aan elke klant die bij ons winkelt en de scanner draagt daaraan bij. Het is een leuke toevoeging aan de winkelervaring en toont dat we ons inzetten om onze klanten de beste service te bieden", verklaart Philippe Calliauw, ondernemer van Jumbo Ranst. Ook Siska Abeele en Justin Robaeys, ondernemers van Jumbo Veurne, zijn enthousiast over het nieuwe gadget: “Mensen zijn erg nieuwsgierig naar de avocadoscanner en proberen hem dan ook graag uit. Sinds we het apparaat hebben geïnstalleerd, zien we bovendien ook een stijging in de verkoop van avocado's. Klanten genieten van een betere winkelervaring en onze avocado's vliegen de toonbank over: een win-winsituatie lijkt me.”

Na een eerdere test in Nederland heeft Jumbo nu dus ook beslist om de avocadoscanner te testen in België. Een primeur voor ons land. Of het apparaat later ook naar andere winkels zal worden uitgerold is nog even afwachten.