In Pelt is de eerste Jumbo supermarkt van het land voorgesteld. De winkel valt op met een groot versaanbod, maar heeft geen laagsteprijsgarantie en geen foodcafé.

De eerste Belgische winkel van Jumbo opent morgen officieel en met veel feestgedruis de deuren, maar de pers mocht vandaag al een kijkje nemen. Het was uitkijken naar hoe de inrichting er zou uitzien en welke accenten er gelegd zouden worden. Jumbo voorziet, verspreid over zijn 2.000 m2, veel ruimte voor verse producten als groenten, fruit en gebak. 

Bij de aankondiging had Peter Isaac, managing director van Jumbo België, het over een Nederlandse formule met een Vlaams sausje, wat zich uit in een brede keuze aan waters en typisch Belgische producten zoals vol-au-vent en stoofvlees bij bereide maaltijden, een volledig Belgische broodafdeling en koeken van Lotus en Jules Destrooper. In totaal zijn er maar liefst 3.000 typisch Belgische producten op een totaal van 20.000 artikelen.

Het opvallendst is de afwezigheid van een foodcafé, hoewel dat onderdeel hier en daar wel al aangekondigd werd.

Regionale verschillen

Tijdens de persvoorstelling benadrukte CFO Ton Van Veen nog eens dat Jumbo niet van plan is om zijn laagsteprijsgarantie in België toe te passen. "Het gaat niet om de laagsteprijsgarantie, maar om de zekerheden: een breed assortiment en lage prijzen", vertelde de CFO aan Gondola. Wel zal de supermarkt zijn prijzen afstemmen op regionale verschillen, iets wat de supermarktketen ook al in Nederland doet. Daarmee gaat Jumbo het voorbeeld van Colruyt achterna.

"Winkel geen model voor andere vestigingen"

Opvallend, de Belgische CEO van Jumbo, Peter Isaac, bevestigde ons ook dat de winkel in Pelt geen model staat voor andere toekomstige vestigingen. "We hebben heel specifiek gekeken wat er nodig was in Pelt en hebben onze winkel daarop afgesteld", verklaart Peter Isaac. Het is dan nog maar de vraag wanneer er ook Jumbo Foodmarkten en Jumbo City's, het stadsconcept van de retailer, zullen opduiken in ons land.

Nieuwe openingsdata

Daarnaast maakte de Nederlandse supermarktketen ook nog de openingsdata van de volgende twee winkels bekend. Zo zal de Jumbo in Rijkevorsel op 20 november zijn deuren openen en de vestiging in Lanaken op 4 december. 

Blijf up-to-date!

Hou vandaag zeker nog deze pagina in de gaten voor meer nieuws over Jumbo Pelt! 

Ontdek de eerste foto's van Jumbo Pelt

Benieuwd naar de eerste foto's van de nieuwe Jumbo in Pelt? 

Klik hier!
Ontdek de eerste foto's van Jumbo Pelt