Jumbo is sinds deze week gestart met de verkoop van Hema-producten in zijn Foodmarkten in Breda en Tilburg. In het komende anderhalf jaar zullen de non-foodproducten in alle Jumbo-winkels in Nederland en België worden uitgerold.

In november kondigden we al aan dat Jumbo bijna 20 Hema-winkels overnam en dat er bovendien plannen waren om ook Hema-producten bij de Nederlandse supermarkt te gaan verkopen. Nu komt er meer duidelijkheid over die samenwerking. Zo is sinds deze week een deel van het Hema-assortiment te koop bij de Jumbo Foodmarkten in Breda en Tilburg. Het gaat daarbij onder meer om kookgerei, tafelaankleding, panty’s, haarmode, schrijfgerei en glazen. En daar blijft het niet bij: zo zullen de producten van Hema in het komende anderhalf jaar stapsgewijs in alle Jumbo winkels in België en Nederland worden ingevoerd. Vanaf deze zomer zijn de non-foodartikelen trouwens ook op de website van de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar. 

“Vandaag zeggen we vol trots: Hallo Hema!”, reageert CEO van Jumbo, Frits van Eerd, enthousiast. “De onthulling van het Hema-assortiment bij Jumbo Foodmarkt Breda is een mijlpaal in onze samenwerking met Hema. Het past in onze strategie om ervoor te zorgen dat klanten voor werkelijk al hun dagelijkse boodschappen bij Jumbo terecht kunnen.”

“Vandaag wordt echt tastbaar hoe twee oer-Hollandse merken elkaar kunnen versterken”, voegt Tjeerd Jegen, CEO van Hema er nog aan toe.

De introductie van Hema-artikelen bij Jumbo winkels is de eerste stap in de samenwerking tussen de bedrijven. Zo neemt Jumbo de komende tijd de huurcontracten van 17 Hema-winkellocaties over, voornamelijk op stadslocaties. Ook gaan de twee bedrijven op zes stationslocaties een gezamenlijk winkelconcept ontwikkelen waarbij Jumbo het foodassortiment levert. En alsof dat nog niet genoeg is, is Hema toegetreden als cosponsor tot de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. 

Pittig detail: door de overname van Hema-winkels door Jumbo, werd de eerdere samenwerking tussen Hema en Albert Heijn, die ook non-foodproducten van de keten zou aanbieden, meteen stopgezet.