Jumbo zal in België niet uitpakken met zijn laagsteprijsgarantie. Dat melden bronnen in het vakblad Distrifood. De Nederlandse retailer wil geen prijzenoorlog ontketenen met marktleider Colruyt.

In een interview met de Belgische CEO van Jumbo, Peter Isaac eerder dit jaar, vertelde de topman aan Gondola dat het zeker niet de bedoeling was om een prijzenoorlog te ontketenen in ons land. En nu lijkt de retailer de daad bij het woord te voegen. Goede bronnen bevestigen namelijk aan het Nederlandse Distrifood dat er geen laagsteprijsgarantie zou komen in België. De Nederlandse retailer wil immers een prijzenoorlog met marktleider Colruyt vermijden. Hoe de prijsaanpak van Jumbo er in ons land dan wel zal uitzien, is nog niet duidelijk.

Openingen in oktober en november

Eerder maakten we al bekend dat dit jaar de drie eerste winkels van Jumbo hun deuren zullen openen in ons land. De aftrap wordt dit najaar gegeven in Pelt, waarna ook Rijkevorsel en Lanaken zullen volgen. Naar verluidt zou dat gebeuren tussen week 42 en 46, ofwel tussen midden oktober en midden november. Zo melden de bronnen. Op de exacte datum is het voorlopig nog wachten. 

Compensatie voor Nederlandse grenswinkels

Daarnaast voert Jumbo momenteel gesprekken met verschillende ondernemers van grenswinkels over een compensatie voor Nederlandse Jumbo-winkels. Hun omzet wordt immers bedreigd door de komst van de nieuwe Belgische vestigingen die weldra hun deuren zullen openen in hun marktgebied. Ook zou er tijdens die gesprekken gepraat worden over de mogelijkheid voor Nederlandse handelaars om zelf verkooppunten te openen in ons land, zo melden verschillende bronnen aan de Nederlandse website. Ondanks de komst van de nieuwe winkels, en de bijhorende kans dat hun omzet gaat verdwijnen, blijven Nederlandse winkeluitbaters er wel in geloven dat Jumbo de uitbaters onderling niet zal laten concurreren, maar dat ze elkaar enkel zullen versterken.